Ebay guide

Translation throughout the post
I kender nok allesammen eBay, stedet hvor man kan få ting til ingen penge, og hvor falske chanel-tasker er ligeså almindelige som rod på et efterskoleværelse. Hvis man ved hvad man skal undgå, og hvad der er helt fint, så er eBay fantastisk. Derfor har jeg lavet en lille guide, hvor jeg deler ud af mine tips til, ikke at fare vild i eBay junglen.

You probably all know eBay, the website where you can find cheap stuff, and where fake Chanel bags are as common as fat kids are in the US. If you know what to avoid, and what’s fine, then eBay is an amazing website. I’ve made a little guide, with all the steps to a good eBay experience

1.   Husk nu din fornuft
Hvis Chanel tasken koster 200 og ikke 20.000, så er den nok ikke ægte. Generelt vil jeg ikke anbefale at løbe mærkevarer på eBay, til gengæld er trendsales et godt alternativ.
      Use your common sense
If the Chanel bag costs 20£ instead of 2000£ it’s probably fake. Generally, I don’t recommend buying expensive brands on eBay, but trendsales is a great alternative.

IMG_2272.JPG  IMG_2273image

 

2.   Undgå makeup og hudpleje der er umærket
En ting jeg har oplevet er rigtig populært, er billig makeup der ikke kommer fra et specifikt makeupmærke. Hvis man ikke tænker videre over det, er det super lækkert at finde makeup til ingen penge, men problemet for mig er, at man ved ikke hvilke potentielt skadelige stoffer der er i, og da det primært kommer fra Asien, er det ikke underlagt EU’s skrappe krav.
       Avoid unbranded makeup and skincare
I’ve seen a lot of girls buying a concealer palette for contouring, which is unbranded. I don’t recommend buying unbranded makeup or skincare, as Asia doesn’t have any strict laws about ingredients and such.

3.   Hold øje med fragten
En del sælgere har fundet på et lille diskret trick, der kan sænke prisen i søgefeltet. De sætter nemlig prisen for selve varen ned, men lader fragten være tre eller fire gange højere. Det giver en vare der er meget dyrere end man forventer, så watch out!
       Keep an eye on the shipping
Some sellers keeps their prices low by making the shipping more expensive, so check how much the overall price is.

4.   Sørg for at du køber det du regner med
Mange sælgere har en masse ting som de sælger som den samme vare, hvor du skal vælge specifikt hvad du skal have. Derfor skal man lige være opmærksom på om/at prisen har ændret sig, efter at man har specificeret sit køb.
       Make sure that you’re buying what you expect
Some sellers sells a lot of different stuff as one thing, where you can choose from different options. That gives the seller the opportunity to have en expensive item listed along with an inexpensive item, keeping the whole lot at a low price, so watch out!

5.   Overvej om kvaliteten er afgørende for produktet
Tænk på om du skal have et par støvler der skal holde mange år, eller bare skal have dem på til en enkelt fest. Kvalitet er en sjælden ting på eBay, så overvej om det du køber mister sin funktion hvis det ikke er slidstærkt og holder til meget. Generelt kan man sige:

Kvalitet er ligemeget:
Pyntegenstande, fx nips
Tøj/sko til en enkelt begivenhed
Klistermærker til nailart, fx striping tape eller halvmåner
Beholdere til opbevaring
Smykker (vær opmærksom på at selvom der står nikkelfri smykker er det sjældent tilfældet)
Kvaliteten er afgørende for produktets brugbarhed:
Makeup børster (man kan dog være heldig at finde børster af god kvalitet)
Tøj/sko til hverdagsbrug
Ure
Elektronik (kabler er undtaget, da man kan være heldig eller uheldig. Man må prøve sig frem, og finde en sælger med ordentlig kvalitet)

       Is the quality important?
eBay is not the place if you’re looking for quality products, so think about if the quality of the product is important for the use of the product. Generally saying:

Quality isn’t important:
Decoration and small things for display
Clothes/shoes for one occasion
Stickers for nail art fx half moons, or striping tape
Boxes for organization
Jewelry(even though it says nickel free, it isn’t)
Quality is important
Makeup brushes (sometimes you’re lucky, it’s trial and error)
Clothes/shoes for everyday use
Watches
Electronics (with the exception of cables, again it’s trial and error, and if you find a seller with good cables, please do everyone a favor and share it here)

6.   Lad være med at købe mad
Tjek punkt 1 først, og hvis du stadig overvejer at købe mad på eBay (fx chips), så vil jeg kun sige; lad være. Du ved ikke hvad der er i, du ved ikke om det er ægte, og igen, der er ingen krav til tilsætningssstoffer aller andre ting, som der er her i EU.
       Don’t buy food
Read number one again, and if you still want to buy food, I’ll only say one thing to you; don’t do it. You don’t know which additives are in it, and remember that Asian countries aren’t known for their strict legislations on food.

download (1)eBay-Account-hrmcinspector

7.   Køb ikke over 82kr
Fordi Danmark er en del af EU, kommer der afgifter på varer købt uden for EU, fx fra Kina. Der er dog en bagatelgrænse på 82kr, så hvis man køber for mindre end det, skal man ikke betale hverken afgifter eller lignende. Hvis man finder noget, der er lidt dyrere, kan man altid skrive til sælgeren og spørge om de vil sætte pakkens værdi til under 82kr/14,5$.
Husk på, at de 82kr er pr pakke, ikke for hele kurven, så hvis bare den enkelte pakke ikke koster over 82kr, er det ingen problemer.
       Don’t buy items above 8£
If you live in EU, and you buy from outside of EU you’ll have to pay extra. Check the rules of your country. If you find an item just above the limit, ask the seller to write the value of the package lower, it should avoid extra payments.

8.   Tag kontakt til sælgeren hvis der er problemer.
EBay er baseret på gensidige anmeldelser mellem sælger og kunde, der indikerer hvor troværdig man er (det almindelige er at give fem stjerner, og sælgerene vil også gøre meget for at få dig til at give fem stjerner) Man kan også regne med, at hvis der er det mindste galt og man gør opmærksom på det, vil sælgeren gøre næsten alt for at gøre dig glad.
Jeg har selv været ude for en pakke der ikke dukkede op til tiden, så jeg fik sælgeren til at gensende den, og da pakke nummer to heller ikke kom sendte sælgeren endnu en pakke, som jeg fik efter to uger. Til gengæld skal man heller ikke være bange for at give tre stjerner eller mindre hvis tingene ikke er i orden, for det er grundlaget for hele systemet at man anmelder ærligt.
        Contact the seller
If you experience any problems, don’t hesitate to write to the seller, they’ll do practically anything to make you happy, and make you give them a five star rating. I’ve had a package resend three times, because it didn’t show up the first and second, and I didn’t have to pay anything extra. Naturally, it depends on the seller, but generally they are kind and polite

 

Reklamer

3 thoughts on “Ebay guide

 1. Du har nogle gode, men også ikke så gode pointer i dette indlæg – som jeg er nød til at kommentere på.
  – At makeup kommer fra Asien er ikke nødvendigvis dårligt, hvis mærkerne føres i Korea eller Japan, kan man roligt bruge produkterne, da de har MEGET mere skrappe krav, end EU. – Mange af vores kendte mærker, kan ikke føres i de lande pga. problematiske indholdsstoffer der er lovlige i EU.
  – Det med fagten kan være et problem, men der er en mening med den.. For toldgrænserne hedder X kr + porto, så det er netop pga. efterspørgsel med at skrive anden pris på pakken (kommer jeg til), at det er opstået. På den måde, kan du nemt købe en vare til mane hundrede kroner, uden at komme i tolden.
  – Ikke helt enig med listen med kvaliten på de forkellige, og specielt makeup børster kan være ganske glimmerende (jeg bruger ellers oftest MAC’ og Real Techniques til sammenligning) bl.a. bruger jeg oftere min mineralbørste fra eBay end dem fra Real Techniques eller Nilens Jord, jeg ellers har.
  – At bede om at skrive en anden pris, hvis den bliver taget (som få pakker fra Kina bliver), og tolderen ikke synes at oplyst pris og vare stemmer over ens, skal du som køber dokumentere prisen du har givet, og så er det fuldstændig ligemeget, medmindre man vil risikere at blive dømt for dokumentforfalskning – og derfor nogle gange smart at købe med ‘dyr porto’. =)

  Like

 2. Hej Malene, jeg er glad for du kunne lide mit indlæg, og det lyder godt at du har fundet gode børster på eBay. Er det evt. noget du vil linke til, for jeg har så været utrolig uheldig med børster der fældede, eller hvor hele børstehovedet røg af.
  Du har fuldstændig ret i at mærket makeup fra asien er uden risiko, men jeg specificerer, allerede i overskriften, at jeg taler om umærket makeup, netop fordi der ikke er de samme reguleringer.
  Jeg fik nok ikke gjort det tydeligt at det kan være smart med den høje fragt, men jeg kender bare flere der har købt en ting, og forventet at den kostede omkring 30, men pludselig var prisen fire gange højere.
  Du har ret i at man selvfølgelig ikke skal prøve at snyde med dokumenterne, og hvis ens pakke bliver tjekket betaler man selvfølgelig told, men hvis prisen står som billigere, er risikoen for at skulle betale told lavere, så det er bare for at øge chancerne for ikke at blive opdaget.
  Jeg er selv en af dine faste følgere via bloglovin, så det er lidt en sjov oplevelse at du lige pludselig har set min blog 🙂

  Like

 3. Hey! Someone iin my Facebook groiup shared this
  website with uus so I came to look it over.

  I’m definitwly loving the information. I’m book-marking and will
  be tweeting thiss to my followers! Excellent blog and terrific style and design.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s